Godmorgon!

En ganska god morgon iallafall. Var inne på förlossningen igår igen och var fortfarande bara öppen 1 cm. Fick en sovdos av barnmorskan så inatt har jag kunnat sova någorlunda gott. Börjar fundera på om jag verkligen kan föda barn. Känns som att det inte kommer gå. Jag blev rätt ledsen igårkväll när de gjorde CTG-kurvan för jag fick två värkar som knappt syntes på skärmen. Hur fan ska det gå sen undrar jag? 

Idag blir det en lugn dag hemma. Ska försöka vila mycket och ta promenader så att förlossningen kommer igång på riktigt snart. 


Hjärnan har lagt av

Jag är så trött just nu så ögonen går i kors. Värkarna har inte blivit tätare och jag är riktigt trött på latensfasen nu. Får se hur mycket uppdateringar det blir, försöker vila mellan värkarna. Om inte annat uppdaterar jag när bebis är här :)

Latensfasen

Har haft värkar hela denna natt också. Bet ihop så länge jag kunde sen ringde jag till förlossningen vid fem imorse. Hon tyckte att det var för långt mellanrum mellan mina värkar (5-10 minuter) och ville att jag skulle stanna hemma för det var ändå fullt på sös. Då berättade jag även om ett tryck jag känner mot rumpan, som att jag verkligen måste bajsa varje gång en värk kommer. Då blev plötsligt situationen annorlunda och hon ville att jag skulle komma in på en koll. Eftersom det var fullt på sös ordnade hon så att jag kunde åka till bb Sophia. 

När vi var framme tog de CTG-kurvan och mätte styrkan på mina värkar. Hon undersökte mig också och jag var öppen 1 cm och tappen var utplånad. Barnmorskan informerade att jag är i latensfasen och får åka hem tills värkarna blir tätare. Inte mig emot då jag hellre är hemma. Innan vi åkte fick jag ett lavemang och det hjälpte verkligen! Nu hoppas jag bara på att värkarna kommer tätare så att vi snart har vår bebis här. Förhoppningsvis får man sova i mer än 45 minuter då, som är max jag fått sova sen i onsdags. Snark.... 

jojohannas.blogg.se

Jag heter Johanna och är 27 år. Jag och min man fick vårt första barn den 2 juni 2014. Vår lilla familj består av mig, Nille (32 år), Ellie-Rose (0 år) och mopsen Freya. Här kan ni läsa om mitt liv som mamma och om min underbara dotter som är ögonstenen i mitt liv <3

RSS 2.0