Ringa BVC

Ja, precis som rubriken säger så måste jag ringa BVC idag. Vår lilla tjej har blivit hes så jag vill fråga vad man ska göra då. Tycker så synd om henne för det låter som att hon ska tappa rösten när hon gråter, tur att hon inte gråter så mycket och att jag lärt mig rätt bra vad hon vill när hon gör det. Men så konstigt att hon blev hes. Det hände över en natt och hon hade inte skrikit extra mycket. Hon äter som hon ska, har ingen feber, är inte förkyld och kissar och bajsar som vanligt. Men för en vecka sen tyckte jag att hon luktade annorlunda i munnen så jag började fundera om hon var sjuk så jag tog tempen, ingen feber och hon var precis som vanligt. Sen kom detta för två dagar sen så jag undrar om det var på ingång redan då. 

Vägningsdag

För en vecka började jag på viktväktarna. Tycker veckan gått helt okej. Har inte ätit mer än de pointsen jag får varje dag så det är ju bra. Det som drar ner betyget är att jag ändå ätit godis. Dock i mycket mindre utsträckning då varje hg (utan choklad) är 9 points. Så jag har slösat 9-15 points på det i fyra dagar. Hade varit bättre att äta något nyttigt för de pointsen. Men fyra dagar är ändå en nedtrappning då jag ätit godis sju dagar i veckan innan. Så denna vecka blir det förhoppningsvis mindre. Jag måste bara stå emot suget! 

Resultatet på vecka 1 är -1 kg. Går jag ner så varje vecka så har jag nått min målvikt den 8 december :)

Ändrat oss

För några dagar sen bestämde vi oss, i lördags rättare sagt. Vår dotter är ingen Alva, hon är en Elli-Rose eller Ellie-Rose. Som ni ser har vi inte bestämt stavning. Jag tycker Elli, Nille tycker Ellie. Jag tycker Elli blir lättare att skriva när hon blir stor, man behöver inte ett extra e när det kommer ett namn efter. Hade hon däremot bara hetat Ellie skulle jag velat ha med e. Men vi får se hur det blir. Ska skicka in papprena på onsdag så tills dess måste vi bestämt oss :)

Anledningen till att vi bytte var helt enkelt för Alva inte kändes 100 %. Jag har kallat henne Elli-Rose i smyg för att se hur det känns. Tycker även att Alva är så vanligt plus att det namnet inte har någon speciell betydelse för oss. Elli-Rose är ju efter min mormor och farmor. Så nu känns det helt rätt. När jag var gravid kom jag på Ellie-Rose men vi ville inte börja kalla henne det i magen för vi var rädda att tjata ut det. Big mistake! Hade vi gjort det hade det ju inte varit någon tvekan när hon kom. Nille har sagt från dag ett att hon ska heta Ellie-Rose men det är jag som krånglat. Tyckte liksom inte att det skulle vara så lätt att döpa den finaste människan i hela världen. Det behövde mycket eftertanke och det kan man lugnt säga att det fick ;p Nästa barn (om det blir en flicka) blir mycket lättare för det namnet är redan bestämt. Fast det är hemligt än så länge :) 

Btw i min blogg kommer jag skriva att min dotter är den finaste, vackraste, roligaste, gulligaste osv osv i hela världen. Det är ju min blogg och enligt mig är hon det. Sen vet jag att alla tycker så om sitt eget barn men det är inte relevant för mig när jag skriver. I din blogg eller ditt samtal får du gärna säga att ditt barn är allt det för så tycker vi ju om våra barn :) 

Igår innan vi skulle ut och spana efter den bortsprungna hunden Rosie. 

jojohannas.blogg.se

Jag heter Johanna och är 27 år. Jag och min man fick vårt första barn den 2 juni 2014. Vår lilla familj består av mig, Nille (32 år), Ellie-Rose (0 år) och mopsen Freya. Här kan ni läsa om mitt liv som mamma och om min underbara dotter som är ögonstenen i mitt liv <3

RSS 2.0